(мкд) Онлајн советување на тема: „ Семејни имотно спорови помеѓу поранешни брачни партнери“

Fatkeqësisht hyrja është e disponueshme vetëm në% LANG:,: dhe%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители согласно Каталогот за континуирана едукација организира советување на тема: „Семејни-имотни спорови помеѓу поранешни брачни партнери“ кое ќе се одржи на 23 јуни 2022 година преку ЗООМ платформата.

Советувањето е наменето за судии и стручни соработници од граѓанските оддели од сите апелациони подрачја.

Советувањето ќе го спроведат г-а Лидија Мартинова, судија на Врховен суд на РСМ и проф. д-р Милица Шутова, вонреден професор на Правен Факултет при Универзитет „Гоце Делчев“, Штип.

За дополнителни информации Ве молиме да го контактирате лицето од Академијата задолжено за организација на следната е- маил адреса: mamudije.ibraimi@jpacademy.gov.mk.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работни материјали:

1.Пресуда 1

2.Пресуда 2

3.Пресуда 3

4.Пресуда 4

5.Пресуда 5