(мкд) Онлајн советување на тема: „ Семејни имотно спорови помеѓу поранешни брачни партнери“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители согласно Каталогот за континуирана едукација организира советување на тема: „Семејни-имотни спорови помеѓу поранешни брачни партнери“ кое ќе се одржи на 23 јуни 2022 година преку ЗООМ платформата.

Советувањето е наменето за судии и стручни соработници од граѓанските оддели од сите апелациони подрачја.

Советувањето ќе го спроведат г-а Лидија Мартинова, судија на Врховен суд на РСМ и проф. д-р Милица Шутова, вонреден професор на Правен Факултет при Универзитет „Гоце Делчев“, Штип.

За дополнителни информации Ве молиме да го контактирате лицето од Академијата задолжено за организација на следната е- маил адреса: mamudije.ibraimi@jpacademy.gov.mk.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работни материјали:

1.Пресуда 1

2.Пресуда 2

3.Пресуда 3

4.Пресуда 4

5.Пресуда 5