(мкд) ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Правното дејство на договорите со осврт на привидните/фиктивни договори“

Fatkeqësisht hyrja është e disponueshme vetëm në% LANG:,: dhe%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Како одговор на голбалниот предизвик наметнат со пандемијата предизвикана од COVID 19, Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев во оваа прилика организира online советување на тема: Правното дејство на договорите со осврт на привидните и фиктивни договори“, кое ќе се одржи на 17 февруари 2021 година (среда) на веб платформата на Академијата-насловена ЛМС, со почеток од 11:00 часот.

Советувањето е наменето за судиите од граѓанските оддели од сите апелациони подрачја.

           

Предавачи на советувањето ќе бидат, г-а  Лидија Тасева, судија на Врховен суд на РСМ , во пензија и г-а Лилјана Ситникоска судија од Основен суд Кавадарци.

 

Дополнителни информации во врска со начинот на логирање и слично можете да добиете на следната е маил адреса: Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk или на 02/2402-578.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете Тука.

Работите материјали можете да ги преземете тука:

1.Aвтономија на волјата на договорните страни v.s. неважност на договорите

2.привидни договори од судската практика

3.Право на дејство на договорите-Влијанието на неподобноста на волјите на договорените страни-со осврт на симилираните договори