(мкд) Онлајн обука на тема: „Судска етика на ЕСЧП во врска со правото на сурогатство“

Fatkeqësisht hyrja është e disponueshme vetëm në% LANG:,: dhe%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители согласно Каталогот за континурана едукација за 2022 година организира онлајн обука на тема: „Судска етика на ЕСЧП во врска со правото на сурогатство“ која ќе се одржи на 22 јуни 2022 година преку ЗООМ платформата.

Обуката е наменета за судии од кривични и граѓански оддели и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

Обуката ќе ја спроведат  м-р Габриела Гајдова, судија на Основен суд Велес и проф. д-р Александра Деаноска, редовен професор на Правен факултет „Јустинијан први“ при УКИМ, Скопје.

За дополнителни информации Ве молиме да го контактирате лицето од Академијата задолжено за организација на следната е- маил адреса: Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-578.

Агендата согласно која ќе се одвива обуката можете да ја преземете тукa