(мкд) Онлајн обука на тема: „Судска етика на ЕСЧП во врска со правото на сурогатство“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители согласно Каталогот за континурана едукација за 2022 година организира онлајн обука на тема: „Судска етика на ЕСЧП во врска со правото на сурогатство“ која ќе се одржи на 22 јуни 2022 година преку ЗООМ платформата.

Обуката е наменета за судии од кривични и граѓански оддели и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

Обуката ќе ја спроведат  м-р Габриела Гајдова, судија на Основен суд Велес и проф. д-р Александра Деаноска, редовен професор на Правен факултет „Јустинијан први“ при УКИМ, Скопје.

За дополнителни информации Ве молиме да го контактирате лицето од Академијата задолжено за организација на следната е- маил адреса: Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-578.

Агендата согласно која ќе се одвива обуката можете да ја преземете тукa