2021 WIPO Форум за интелектуална сопственост за суидии (Demo)

Në nëntor të vitit 2021 do të mbahet 2021 WIPO Forumi për Pronësinë intelektuale për gjykatës. Në të njejtin do të mblidhen rreth 400 gjykatës nga e gjithë bota për të ndarë përvojat në trajtimin e çështjeve që lidhen me risitë nga pronësia intelektuale.

 

WIPO Forumi gjyqësor vjetor mundëson shkëmbimin e informacioneve dhe përvojave praktike midis gjykatësve, bazuar në dallimet e tyre dhe kornizat e ndryshme ligjore kombëtare, duke përgatitur përgjigje për pyetjet me interes të përbashkët.

 

Për më tepër, tre edicionet e Forumit të mbajtura në 2018 (Report), 2019 (Report) dhe 2020 (Report).

 

Këtë vit, Forumi do të mbahet në format virtual nga 10 deri më 12 nëntor, nga ora 13:00 deri në 15:30 çdo ditë, me orën e Gjenevës. (Për kohën lokale Ju lutem shihni këtu).

 

Ju lutemi regjistrohuni deri më 5 nëntor 2021, në mënyrë që të merrni pjesë në Forum, duke përdorur kodin e sigurisë: AUT592LND2.

 

Temë e veçantë brenda programit të Forumit të këtij përvjetori do të jetë menaxhimi i proceseve gjyqësore me patentat, së bashku me temat që do të mbulojnë çështjet e mëposhtme:

 

  • Sfidat karakteristike lidhur me menaxhimin e proceseve gjyqësore me patentat;

 

  • Vendimmarësit dhe roli i ekspertëve në proceset gjyqësore me patentat;

 

  • Procedura për pavlefshmërinë dhe shkeljen e patentave;

 

  • Çështje unike në proceset biologjike dhe farmaceutike për patentat;

 

  • Dëmet, dhe

 

  • E ardhmja e menaxhimit të proceseve gjyqësore për patentat.

 

Më shumë detaje rreth programit dhe folësve mund të gjeni në 2021 Forum webpage. Përkthimi simultan do të jetë i disponushme në anglisht, arabisht, kinezisht, frengjisht, rusisht dhe spanjisht.

 

Për pyetje shtesë Ju lutemi kontaktoni WIPO Institutin gjyqësor në email adresën e mëposhtme: judicial.institute@wipo.int.