(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема „Ангажирање и учество на вешти лица и технички советници во кривичната постапка “

Fatkeqësisht hyrja është e disponueshme vetëm në% LANG:,: dhe%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2020 година организира советување на тема Ангажирање и учество на вешти лица и технички советници во кривичната постапка. Советувањето е наменето за судии, јавни обвинители и стручни соработници од сите апелациони подрачја. Предвидено е да се одржи на 06 февруари (четврток) 2020 година, во просториите на Академијата.

Предавачи на советувањето ќе бидат д-р Александар Маркоски, јавен обвинител во основно јавно обвинителство Скопје и г. Бетим Јахја, судија на Основен суд Тетово.

 

Советувањето ќе се одвива согласно следната агенда.