(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема „Ангажирање и учество на вешти лица и технички советници во кривичната постапка “

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2020 година организира советување на тема Ангажирање и учество на вешти лица и технички советници во кривичната постапка. Советувањето е наменето за судии, јавни обвинители и стручни соработници од сите апелациони подрачја. Предвидено е да се одржи на 06 февруари (четврток) 2020 година, во просториите на Академијата.

Предавачи на советувањето ќе бидат д-р Александар Маркоски, јавен обвинител во основно јавно обвинителство Скопје и г. Бетим Јахја, судија на Основен суд Тетово.

 

Советувањето ќе се одвива согласно следната агенда.