(мкд) Агенцијата за примена на јазикот ѝ помага на Академијата за судии и обвинители за превод и за лекторирање на внатрешните акти

Fatkeqësisht hyrja është e disponueshme vetëm në% LANG:,: dhe%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Илбер Села, денес го пречека заменик- директорот на Академијата за судии и јавни обвинители, Илир Исени, каде разговараа за соработката меѓу овие две институции во областа на употребата на службените јазици.

Имено, директорот Илбер Села ѝ вети поддршка на Академијата за судии и јавни обвинители за превод и за лекторирање на нејзините внатрешни акти, со оглед на тоа што тие немаат ангажирани лица со соодветни квалификации.

На заменик-директорот на АСО, Илир Исени, директорот Села, му подари изданија на АПЈ, коишто ќе им бидат од помош при практичното спроведување на јазиците во администрацијата и целиот јавен сектор.

Скопје, 26.07.2021 год.