(мкд) 31 март Ден на македонското правосудството

Fatkeqësisht hyrja është e disponueshme vetëm në% LANG:,: dhe%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев на целото правосудство во Република Северна Македонија, им го честита 31 март денот на македонското правосудство.

Мисијата на Академијата е професионален и ефикасен правосуден систем кој треба да го градиме сите заедно.

Нашата желба е континурано да се унапредува правната мисла и владеењето на правото.

Искрено веруваме дека реформскиот процес во правосудството и интеграцијата на нашата држава во ЕУ ќе придонесе за остварувањето на целите, стратегиите и политиките на нашата земја.