(мкд) 31 март Ден на македонското правосудството

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев на целото правосудство во Република Северна Македонија, им го честита 31 март денот на македонското правосудство.

Мисијата на Академијата е професионален и ефикасен правосуден систем кој треба да го градиме сите заедно.

Нашата желба е континурано да се унапредува правната мисла и владеењето на правото.

Искрено веруваме дека реформскиот процес во правосудството и интеграцијата на нашата држава во ЕУ ќе придонесе за остварувањето на целите, стратегиите и политиките на нашата земја.