СОВЕТУВАЊЕ на тема: ,,Акции против родово базирано насилство кај Роми и други маргинализирани групи фаза II’’

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев, во соработка со Центар за граѓанска иницијатива а во рамки на проектот ,,Акции против родово базирано насилство кај Роми и други маргинализирани групи фаза II’’, поддржан од Федерална канцеларија за надворешни работи на Сојузна Република Германија,  организира советување кое ќе се одржи онлајн, на 27 и 28 октомври 2020 година.

Советувањето е наменето за судии од Основен суд Прилеп,  јавни обвинители   од Основното јавно обвинителство Прилеп и адвокати од Адвокатска заедница Прилеп.

Предлог програмата и повеќе информации поврзани со советувањето и начинот на следење на истото можете да преземете Тука.

Работни материјали:

1.Презентација 1

2.Презентација 2

3.Презентација 3

За да се приклучите на седницата, Ве молам да кликнете на следниов линк:

http://elearning.jpacademy.gov.mk/course/view.php?id=341