ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема: „ Пустошење шума и организиран криминал “

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на Амбасадата на САД во Скопје организираaт онлајн советување на тема: „ Пустошење шума и организиран криминал “ што ќе се одржи на 22 април 2021 година (четврток).

 

Советувањето е наменето за судии кои работат на кривична материја и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

Предавачи на советувањето ќе бидат г.Коул Радович, Федерален обвинител, Правен советник, Амбасада на САД, г.Патрик Даган, Федерален обвинител и г.Фил Хаф, US Forest Service и Аница Симонова, Раководител на сектор за шумска полиција, Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука

За да пристапите на платформата и да го следите советувањето кликнете на следниот линк:

https://statedept.zoomgov.com/j/1603373610?pwd=RCtBaDhENmd2SDdMUmpFbU9adHV6dz09

 

Meeting ID: 160 337 3610

Passcode: 079719