TAIEX онлајн работилница за член 8 од ЕКЧП- Право на почитување на приватниот и семејниот живот

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев во соработка и со финансиска поддршка на Инструментот за техничка помош и размена на информации (ТАIEX) на Европската Комисија, организира работилница на тема ,,Член 8 од ЕКЧП- Право на почитување на приватниот и семејниот живот’’.

                Работилницата ќе се одржи онлајн во период од 19-20 октомври 2020 година.

                На работилницата ќе учествуваат судии од сите апелациони подрачја и адвокати.

                Учесниците може да ја следат обуката преку платформата КУДО на следните линкови:

  • За учество на сесијата на 19 октомври 2020 година која почнува во 09:50 часот кликнете на следниот линк: https://live.kudoway.eu/ad/220214144048

 

  • За учество на сесијата на 20 октомври 2020 година која почнува во 09:00 часот кликнете на следниот линк: https://live.kudoway.eu/ad/220214839885

Агендата согласно која ќе се одвива работилницата можете да ја преземете на следниот линк.