(мкд) TAIEX онлајн работилница за член 8 од ЕКЧП- Право на почитување на приватниот и семејниот живот

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев во соработка и со финансиска поддршка на Инструментот за техничка помош и размена на информации (ТАIEX) на Европската Комисија, организира работилница на тема ,,Член 8 од ЕКЧП- Право на почитување на приватниот и семејниот живот’’.

                Работилницата ќе се одржи онлајн во период од 19-20 октомври 2020 година.

                На работилницата ќе учествуваат судии од сите апелациони подрачја и адвокати.

                Учесниците може да ја следат обуката преку платформата КУДО на следните линкови:

  • За учество на сесијата на 19 октомври 2020 година која почнува во 09:50 часот кликнете на следниот линк: https://live.kudoway.eu/ad/220214144048

 

  • За учество на сесијата на 20 октомври 2020 година која почнува во 09:00 часот кликнете на следниот линк: https://live.kudoway.eu/ad/220214839885

Агендата согласно која ќе се одвива работилницата можете да ја преземете на следниот линк.