ОБУКА на тема „Даночно затајување и даночни измами“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2021 година…

Прочитај повеќе

Завршна конференција: „Соработка помеѓу институциите во борбата против корупцијата: научени лекции и унапредување на соработката“

Проектот има намера да го зајакне владеењето на правото и транспарентноста преку соработка   помеѓу институциите,…

Прочитај повеќе

Training on “International legal aspects of the fight against corruption”

On 22 April 2021, the “Pavel Shatev” Academy of Judges and Public Prosecutors and IRZ…

Прочитај повеќе

EJTN Exchange Programme: call for applications for 2nd semester study visits

Dear Judges and Public Prosecutors,   EJTN announced it 2nd call for applications for study visits to be…

Прочитај повеќе

Онлајн обука на тема ,, Финансирање на политички партии и финансирање на политички кампањи’’

Во рамки на проектот ,, Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата, Академијата…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Вештачења, супервештачења, технички советници и практични проблеми во врска со нив во кривичната постапка“

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев организира онлајн советување на тема: „Вештачења, супервештачења,…

Прочитај повеќе

Онлајн обука на тема ,, Случаи на корупција и превземени мерки од страна на ДКСК и правосудството’’

Во рамки на проектот ,, Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата, Академијата…

Прочитај повеќе

Обука на обучувачи

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка со регионалната програма ОПДАТ при Амбасада на…

Прочитај повеќе

Годишна конференција Медијација- за нова култура во решавањето на споровите

Денес (9 јуни 2021 година)  преку ЗООМ платформата се одржа годишната конференција „Медијација за нова…

Прочитај повеќе