EJTN 1 hour lunch time webinar series in 2021

Due to the remarkable success of the  EJTN 1 hour lunch time webinar series in…

Прочитај повеќе

Seminars on “Conduct of court hearings by judges” and “Encouraging settlements in civil proceedings”

On 7 and 9 December 2020, IRZ, together with the “Training Academy for Judges and…

Прочитај повеќе

Втор дел од обуката за обучувачи за слобода на изразување и заштита и безбедност на новинарите

Академијата за судии и јавни обвинители како партнерска организација во рамките на ХИ 37 Проектот:…

Прочитај повеќе

Промотивен онлајн настан на Проектот „Медијација без дилема“

Денес (15.12.2020 година), со почетокот во 11 часот преку ЗООМ платформата се реализираше промотивен онлајн…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Судска заштита при повреда на правото на нужен наследен дел“

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев организира онлајн советување кое ќе се одржи…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Криминал од омраза“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, согласно меморандумот за соработка помеѓу Академијата за…

Прочитај повеќе

Интервју Габер Дамјановска за МИА: Академијата за судии и обвинители има круцијална улога за регрутација на стручни и професионални кадри

Скопје, 14 ноември 2020 (МИА) - Без соодветно професионално подготвени кадри, реформите во правосудниот систем…

Прочитај повеќе