ОБУКИ

За судии и јавни обвинители

Известувања


14.06.2021

Прелиминарна ранг листа од испитот


Почитувани кандидати пријавени на јавниот оглас за прием на VIII генерација  кои го полагавте испитот (писмен и устен дел), Ве известуваме дека…

03.06.2021

Известување за полагањето на усниот дел од испитот


Почитувани кандидати пријавени на јавниот оглас за VIII генерација слушатели во почетна обука кои го полагавте писмениот дел од испитот, Ве известуваме…

28.05.2021

Известување за полагањето на практичниот дел од испитот


Почитувани кандидати пријавени на јавниот оглас за прием на VIII-ма генерација слушатели во почетна обука кои се стекнавте со право да го…

25.05.2021

Известување за полагање на писмениот дел од испитот


Почитувани кандидати пријавени на јавниот оглас за прием во почетна обука кој се стекнавте со право да го полагате практичниот дел од…

Новости


Онлајн обука на тема ,, Финансирање на политички партии и финансирање на политички кампањи’’

Во рамки на проектот ,, Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата, Академијата…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Вештачења, супервештачења, технички советници и практични проблеми во врска со нив во кривичната постапка“

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев организира онлајн советување на тема: „Вештачења, супервештачења,…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Примена на Законот за судска служба“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира онлајн советување на тема: „Примена на…

Прочитај повеќе

Онлајн обука на тема ,, Случаи на корупција и превземени мерки од страна на ДКСК и правосудството’’

Во рамки на проектот ,, Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата, Академијата…

Прочитај повеќе

EJTN - распоред за серија едночасовни вебинари во третиот и четвртиот квартал од 2021

Европскаta мрежа за обука на судии EJTN објавува распоред за серија едночасовни вебинари во третиот и…

Прочитај повеќе

Обука на обучувачи

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка со регионалната програма ОПДАТ при Амбасада на…

Прочитај повеќе