Соопштение за прием на слушатели на почетна обука VII-ма генерација

Почитувани, Со задоволство Ве известуваме дека по долготраен процес кој траеше повеќе од една година,…

Прочитај повеќе

Работна средба на Директорот на Академијата, проф.д-р Габер Дамјановска со амбасадорот на Кралството Холандија, Н.Е. Dirk-Jan Kop

На 19 декември (четврток) 2019 година во просториите на Академијата за судии и јавни обвинители…

Прочитај повеќе

Иницијален состанок на Националната работна група за имплементација на Програмата PACHT

Денес (четврток 19.12.2019 година) во просториите на Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев,…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Образложение на кривичните пресуди“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“  во соработка со Советот на Европа, во…

Прочитај повеќе

Одржана обука за ХЕЛП тутори во Скопје

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка со ХЕЛП Програмата на Совет на Европа…

Прочитај повеќе