Онлајн советување на тема ,, Граѓански спорови кои произлегуваат од законот за приватизација и Законот за постапување со бесправно изградени објекти“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2022 година организира онлајн советување на тема ,, Граѓански спорови кои произлегуваат од законот за приватизација и Законот за постапување со бесправно изградени објекти“, ќе се одржи на 16 март (среда) 2022 година, преку платформата ZOOM.

Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели и стручни соработници од сите апелациони подрачја

Предавачи на советувањето ќе бидат г-ѓа Лидија Димова, судија на основен суд Велес и г-ѓа Лилјана Ситникоска, сидија на Основен Кавадарци.

 За повеќе информаци Ве молиме да го контактирате лицето од Академијата задолжено за организација на советувањето на следната е-маил адреса mamudije.ibraimi@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-569.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете на следниот линк:

Агенда- 16.03.2022 година-преземи

Работни материјали:

1.Презентација 1