Oнлајн советување на тема: „Примена на Законот за бесплатна правна помош“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2022 година организира онлајн советување на тема: „Примена на Законот за бесплатна правна помош“, кое ќе се одржи на 11 мај 2022 година (среда), на ЗООМ платформата, со почеток од 11:00 часот.

Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели и стручни соработници од сите апелациони подрачја.

Предавачи на советувањето ќе бидат: г-а Лидија Димова, Претседател во Основен суд Велес и г-н Жарко Хаџи Зафиров, адвокат во Центарот за правни истражувања и анализи.

 За дополнителни информации Ве молиме да го контактирате лицето задолжено за обука од Академијата на следната е-маил адресата: Ivana.Milanovik@jpacademy.gov.mk.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете на следниот линк:

Агенда-11 мај 2022 година-преземи

Работните материјали за советувањето, можете да ги превземете на следниот линк:

-Материјали Лидија Димова

-1.Презатација 1

2.Решение 1

3.Решение 2

4.Решение 3

5.Решение 4