(мкд) Oнлајн советување на тема: „Примена на Законот за бесплатна правна помош“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2022 година организира онлајн советување на тема: „Примена на Законот за бесплатна правна помош“, кое ќе се одржи на 11 мај 2022 година (среда), на ЗООМ платформата, со почеток од 11:00 часот.

Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели и стручни соработници од сите апелациони подрачја.

Предавачи на советувањето ќе бидат: г-а Лидија Димова, Претседател во Основен суд Велес и г-н Жарко Хаџи Зафиров, адвокат во Центарот за правни истражувања и анализи.

 За дополнителни информации Ве молиме да го контактирате лицето задолжено за обука од Академијата на следната е-маил адресата: Ivana.Milanovik@jpacademy.gov.mk.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете на следниот линк:

Агенда-11 мај 2022 година-преземи

Работните материјали за советувањето, можете да ги превземете на следниот линк:

-Материјали Лидија Димова

-1.Презатација 1

2.Решение 1

3.Решение 2

4.Решение 3

5.Решение 4