Онлајн советување на тема „Последици од склучување на договори од страна на целосно или делумно деловно способни лица (ништовни и рушливи договори)“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2022 година организира онлајн советување на тема „Последици од склучување на договори од страна на целосно или делумно деловно способни лица (ништовни и рушливи договори)“, кое ќе се одржи на 29 март (вторник) 2022 година, преку платформата ZOOM.

Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели и стручни соработници од сите апелациони подрачја.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат м-р Катерина Георгиевска, судија на Апелационен суд Скопје м-р Антоанета Димовска, судија на Основен граѓански суд Скопје.

За повеќе информации Ве молиме да го контактирате лицето од Академија задолжено за организација на советувањето на следната е-маил адреса mamudije.ibraimi@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-569.

Агендата согласно која ќе одвива советувањето можете да ја преземете на следниот линк:

Агенда-29.03.2022 годин. Преземи

Работни материјали:

1.Презентација 1

2.Презентација 2