ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема „Подигнување на свеста за улогата на жените и важноста од имплементацијата од Резолуцијата 1325“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2022 година организира онлајн советување на тема „ Подигнување на свеста за улогата на жените и важноста од имплементацијата од Резолуцијата 1325“, кое ќе се одржи на 6 април  (среда) 2022 година, преку ЗООМ Платформата.

 

Советувањето е наменето за судии од кривични оддели и јавни обвнители од сите апелациони подрачја.

 

Предавачи на советувањето  ќе бидат д-р Жанета Попоска, офицерка за владеење на правото, Мисија на ОБСЕ во Скопје и г-а Афродита Муслиу, извршна директорка на НЕКСУС Граѓански концепт.

За дополнителни информации Ве молиме да го контактирате лицето од Академија задолжено за организација на обуката на следната е-маил адреса:  Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-578.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете на следниот линк:

Агенда- 06.04.2022 година. Преземи

Работните материјали кои ќе се користат на советувањето можете да ги преземете на следниот линк: