Онлајн советување на тема: „Изготвување на годишни извештаи за 2022 година по член 37 од Законот за судови и унификација со Европските стандарди“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира онлајн советување на тема: Изготвување на годишни извештаи за 2022 година по член 37 од Законот за судови и унификација со Европските стандарди, кое ќе се одржи на 04 април 2022 година (понеделник), преку ЗООМ платформата, со почеток од 11:00 часот.

Советувањето е наменето за судските администратори и судските службеници од сите апелациони подрачја..

 Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Сузана Варналиева од Основен суд Велес и г-а Лидија Таневска Јадровска од Врховен суд на Р. Северна Македонија.

За дополнителни информации ве молиме да го контактирате лицето од Академија задолжено за организација на советувањето на следната е-маил адресата: Ivana.Milanovik@jpacademy.gov.mk или на телефонски број 022401-572.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете на следниот линк:

Агенда-04 април 2022 година-преземи

 

Работните материјали кои ќе се користат на советувањето можете да ги преземете на следниот линк: