Онлајн советување на тема: „ Алтернативни мерки со посебен акцент на мерките на засилен надзор и нивно извршување со примената на Законот за пробација“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема: Алтернативни мерки со посебен акцент на мерките на засилен надзор и нивно извршување со примената на Законот за пробација“ кое ќе се одржи онлајн на 9 март 2022 година (среда).

Советувањето е наменето за судии од кривични оддели и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

За дополнителни информации Ве молиме да го контактирате лицето задолжено  за организација на обуката од Академијата: Sonja.Mojsovska@jpacademy.gov.mk, или на телефон број:022401-568.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете на следниот линк:

Агенда-09 март 2022 година. Преземи