Онлајн ХЕЛП курс за заштита и безбедност на новинарите 25 февруари 2022 година

Академијата за судии и јавни обвинители и Адвокатската комора на Сверна Македонија во рамките на соработкато со Проектот ЈУФЕРКС„Слобода на изразување и слобода на медумите во Северна Македонија“/Хоризонтал фасилити за Западен балкан и Турција 2019-2022 година, кој претставува заедничка иницијатива на ЕУ и Совет на Европа организраат онлајн ХЕЛП курс на тема: Заштита и безбедност на новинарите, кој ќе се реализира на 25 февруари 2022 година,  со почеток во 09:30 часот.

Со позравни обраќање обуката ќе ја отворат: диркеторот на Академијата, прф.д-р Наташа Габер Дамјановска, Н.Е. Дејвид Гир, амбасадор на Делегацијата на ЕУ во Северна Македонија, Патрик Пенинкс, раководител на Одделот за информатичко општество при Советот на Европа и Љубомир Михајловски, претседател на Адвокатската комора на Северна Македонија.

Излагања во однос на темата ќе имаат преставници на медумите, преставници на Совет на Европа, како и национални ХЕЛП тутори.

Агендата согласно која ќе се одвива обуката можете да ја преземете на следниот линк:

Агенда- 25.02.2022 година