ОБУКА на тема „Уставна жалба – актуелен опсег и можно идно проширување“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2021 година организира online обука на тема „Уставна жалба – актуелен опсег и можно идно проширување“. Обуката е наменета за судии и стручни соработници од сите апелациони подрачја. Предвидено е да се одржи на 26 мај (среда) 2021 година, преку веб платформата на Академијата.

Предавач на обуката ќе биде г-ѓа Маргарита Цаца-Николовска, претседател на Институтот за човекови права, поранешен судија на Врховниот суд на РСМ, Европскиот суд за човекови права и на Уставниот суд на БиХ.

Програмата согласно која ќе се одвива обуката можете да ја преземете тука.

Инструкции и линк за пристап до платформата ќе бидат испратени до сите пријавени учесници.

За дополнителни информации може да се обратите на e-mail адреса

Natasa.Bastovanska@jpacademy.gov.mk