Презентирање на правни анализи ,, Ефикасноста на судењето во разумен рок како правно средство и користењето на спогодувањето за кривична санкција во Северна Македонија’’

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка и со финансиска поддршка на Програмата ОПДАТ при Амбасада на САД во Скопје организираат презентација на правни анализи: Ефикасноста на судењето во разумен рок како правно средство и користењето на спогодувањето за кривична санкција во Северна Македонија која ќе се одржи на платформата ЗООМ на 13 јули 2021 година (вторник), со почеток од 10:00 часот.

На презентацијата ќе учествуваат судии, јавни обвинители и претставници од Министерство за правда.

Со поздравно обраќање настанот ќе го отвори Joanna Katzman, директор, Меѓународен оддел за наркотици и спроведување на законот, Амбасада на САД во Скопјеи г. Бојан Маричиќ, министер за правда на РСМ. Излагања во врска со темата на анализите ќе имаат  Проф. д-р Бобан Мисоски, Проф. д-р Дивна Илиќ Димоски и   Проф. д-р Гордана Лажетиќ, Правен факултет Јустинијан Први-Скопје.

Програмата согласно која ќе се одвива презентацијата можете да ја преземете тука

За учество  на настанот е потребно да пристапите на следниот линк:

Join ZoomGov Meeting

https://statedept.zoomgov.com/j/1604695238?pwd=dHc2WDVGTTN0RkFGSGJKY2RoY2pNUT09

Meeting ID: 160 469 5238

Passcode: 828388