(мкд) Презентирање на правни анализи ,, Ефикасноста на судењето во разумен рок како правно средство и користењето на спогодувањето за кривична санкција во Северна Македонија’’

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка и со финансиска поддршка на Програмата ОПДАТ при Амбасада на САД во Скопје организираат презентација на правни анализи: Ефикасноста на судењето во разумен рок како правно средство и користењето на спогодувањето за кривична санкција во Северна Македонија која ќе се одржи на платформата ЗООМ на 13 јули 2021 година (вторник), со почеток од 10:00 часот.

На презентацијата ќе учествуваат судии, јавни обвинители и претставници од Министерство за правда.

Со поздравно обраќање настанот ќе го отвори Joanna Katzman, директор, Меѓународен оддел за наркотици и спроведување на законот, Амбасада на САД во Скопјеи г. Бојан Маричиќ, министер за правда на РСМ. Излагања во врска со темата на анализите ќе имаат  Проф. д-р Бобан Мисоски, Проф. д-р Дивна Илиќ Димоски и   Проф. д-р Гордана Лажетиќ, Правен факултет Јустинијан Први-Скопје.

Програмата согласно која ќе се одвива презентацијата можете да ја преземете тука

За учество  на настанот е потребно да пристапите на следниот линк:

Join ZoomGov Meeting

https://statedept.zoomgov.com/j/1604695238?pwd=dHc2WDVGTTN0RkFGSGJKY2RoY2pNUT09

Meeting ID: 160 469 5238

Passcode: 828388