СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Раководење и управување согласно Законот за судска служба“

Академијата за судии и јавни обинители „Павел Шатев“, согласно Каталогот на обуки за 2019 година организира советување на тема: „Раководење и управување согласно Законот за судска служба“ што ќе се одржи на 11 ноември 2019 година, во просториите на Академијата -Ламела 1, со почеток во 10:00 часот.

 

Советувањето е наменето за судски администратори од сите судови во Република Северна Македонија.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат г-дин Борче Мирчески, судски администратор во Основен суд Охрид и г-дин Сашо Темелковски, судски администратор во Основен суд Прилеп.

 

Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на советувањето се следните:

  • Раководење по Законот за судска служба
  • Управување по Законот за судска служба

 

АГЕНДАТА согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

 

РАБОТНИТЕ МАТЕРИЈАЛИ кои ќе бидат користени на советувањето можете да ги преземете тука:

Презентација1

Презентација2