СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Презумпција на невиност во праксата на ЕСЧП“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Амбасадата на САД во Скопје, организира советување на тема: „Презумпција на невиност во праксата на ЕСЧП“ кое ќе се одржи на 18 февруари 2020 година (вторник), во просториите на Академијата.

 

Советувањето е наменето за 10 судии од кривични оддели и 10 јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Челси Шинор и г-а Славица Чубриќ, правни советници од Амбасадата на САД во Скопје.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работните материјали кои ќе бидат корисетени на советувањето можете да ги преземете тука:

Презентација1                                           Презентација3

Презентација2                                          Презентација4