СОВЕТУВАЊЕ на тема „Неосновано збогатување, конфискација, одговорност на правни лица“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2019 година за задолжителната континуирана обука за судии и јавни обвинители, организира советување на тема „Неосновано збогатување, конфискација, одговорност на правни лица, кое се одржи на 19 ноември (вторник) 2019 година, во Академија.

 

Советувањето е наменето за судии од кривични оддели, јавни обвинители и стручни соработници од сите апелациони подрачја.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Зуица Наумова, судија на Апелационен суд Скопје, во пензија и г-н Тодор Витларов, јавен обвинител на Виш јавно обвинителство Штип.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете Tука

 

Материјалите кои ќе се користат советувањето можете да ги преземете тука.

Презентација 1

Презентација 2