СОВЕТУВАЊЕ на тема „Меѓународна соработка во кривична материја-Екстрадициа со практични примери“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2019 година организира советување на тема „ Меѓународна соработка во кривична материја-Екстрадициа со практични примери “. Советувањето е наменето за судии, јавни обвинители и стручни соработници од сите апелациони подрачја и претставници на Министерство за правда. Предвидено е да се одржи на 15 ноември (петок) 2019 година, во просториите на Академијата.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат г-ѓа Билјана Коцевска, судија на Основен кривичен суд Скопје и доцент д-р Сашо М. Стојановски, главен инспектор за потраги, СВР Скопје, Министерство за внатрешни работи

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете Tука