СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Докази во електронска форма (обезбедување, собирање и вештачење на докази во електронска форма)“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Амбасадата на САД во Скопје, организира советување на тема: „Докази во електронска форма (обезбедување, собирање и вештачење на докази во електронска форма)кое ќе се одржи на 28 и 29 јануари 2020 година (вторник и среда), во Хотел „Сириус“ – Струмица.

 

Советувањето е наменето за судии од кривични оддели и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Челси Шинор и г-н Скот Керин, правни советници од Амбасадата на САД во Скопје и Стив Ансон, сертифициран предавач и експерт за дигитална форензика.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Материјалите кои ќе бидат користени на советувањето можете да ги преземете тука:

Презентација1

Презентација2

Презентација3

Презентација4

Презентација5