(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Докази во електронска форма (обезбедување, собирање и вештачење на докази во електронска форма)“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Амбасадата на САД во Скопје, организира советување на тема: „Докази во електронска форма (обезбедување, собирање и вештачење на докази во електронска форма)кое ќе се одржи на 28 и 29 јануари 2020 година (вторник и среда), во Хотел „Сириус“ – Струмица.

 

Советувањето е наменето за судии од кривични оддели и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Челси Шинор и г-н Скот Керин, правни советници од Амбасадата на САД во Скопје и Стив Ансон, сертифициран предавач и експерт за дигитална форензика.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Материјалите кои ќе бидат користени на советувањето можете да ги преземете тука:

Презентација1

Презентација2

Презентација3

Презентација4

Презентација5