Онлајн обука на тема ,,Судир на интереси и Закон за заштита на укажувачи’’

Во рамки на проектот ,, Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата, Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев во соработка со Trsansparency international и УСАИД организираат онлајн обука на тема: ,, Судир на интереси и Закон за заштита на укажувачи ’.

Онлајн обуката ќе се реализира на 4 јуни 2021 година (петок), на платформата ЗООМ, со почеток во 10:00 часот.

 

Излагања поврзани со темата на обуката ќе имаат: Проф. д-р. Наташа Габер Дамјановска, директор на Академијата, г-ѓа Софка Пејовска Дојчиновска, член на ДКСК, д-р Слаѓана Тасева, претседател на Транспаренси Интернешнл- Македонија и м-р Ирена Поповска, раководител на сектор, ДКСК.

 

Програмата согласно која ќе се одвива онлајн обуката можете да ја преземете тука.

 

За да пристапите на платформата и да ја следите обуката кликнете на следниот линк:

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/meeting/register/tJEpfuitpzkjHdfYe_IVo_s5OnYang2HBR8b