Онлајн обука на тема ,, Случаи на корупција и превземени мерки од страна на ДКСК и правосудството’’

Во рамки на проектот ,, Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата, Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев во соработка со Trsansparency international и УСАИД организираат онлајн обука на тема: ,,Случаи на корупција и превземени мерки од страна на ДКСК и правосудството’.

Онлајн обуката ќе се реализира на 17 јуни 2021 година (четврток), на платформата ЗООМ, со почеток во 10:00 часот.

Излагања поврзани со темата на обуката ќе имаат: Г-ѓа Слаѓана Тасева, Претседателка на Транспаренси Интернешнл-македонија,  М-р Стевчо Донев, јавен обвинител во Основно јавно обвинителство Кочани, Претставник на Агенција за управување со одземен имот и Г- ѓа Катица Николовска, Член на Комисијата на Државната Комисија за спречување на корупција.

Програмата согласно која ќе се одвива онлајн обуката можете да ја преземете тука

За да пристапите на платформата ZOOM и да ја следите обуката кликнете на следниот линк:

  https://zoom.us/meeting/register/tJIrfu2hpzgqGtLRk7x7rT8p0YDn90SqLn4P