Онлајн обука на тема: ,,Криминал од омраза’’

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“  во соработка со Јавното обвинителство на Република Северна Македонија и Организацијата за безбедност и соработка на Европа (ОБСЕ) преку Канцеларијата за демократски институции и човекови права (ОДИХР), организираат онлајн советување на тема: „Криминал од омраза“ кое ќе се одржи на 4 јуни 2021 година, преку ZOOM платформата, со почеток од 12:00 часот до 16:00 часот.

Обуката е наманета за 10 судии и 10 јавни обвинители и ќе се одржи онлајн, преку платформата ZOOM.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Спасенка Андонова, јавен обвинител во Основно Јавно обвинителство Скопје и г-н Александар Марковски, јавен обвинител во Основно јавно обвинителство Скопје.

 

Програмата согласно која ќе се одвива обуката можете да ја преземете тука.

 

За повеќе информации поврзани со советувањето, Ве молиме да се обратите на следната е-маил адреса: Ivana.Milanovik@jpacademy.gov.mk или на телефонскиот број 02/2401-572.