(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Заедничка сопственост на имот стекнат во брак-товарот на докажување за стекнување и придонесот на брачните другари/член 1 од Протокол 1 од ЕКЧП“

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев организира онлајн советување на тема: „Заедничка сопственост на имот стекнат во брак-товарот на докажување за стекнување и придонесот на брачните другари/член 1 од Протокол 1 од ЕКЧП“, кое ќе се одржи на 14  октомври 2021 година (четврток) на ЗООМ Платформа, со почеток од 11:00 часот.

 

Советувањето е наменето за судиите од граѓанските оддели од сите апелациони подрачја.

 

Предавачи  на советувањето ќе бидат, г-а Зора Треневска, судија на Апелационен суд Скопје, во пензија и м-р Амир Абдулаи судија на Апелационен суд Скопје, во пензија.

 

За повеќе информации Ве молиме обратете се на е-маил адресата на лицето задолжено за организацијата: Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk или на телефон 02/ 2401-578.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.