(мкд) ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема: ,,Извршување на пресуди на Европскиот суд за човекови права“

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“  во соработка со Организацијата за безбедност и соработка на Европа – Мисијата на ОБСЕ во Скопје, организираат онлајн советување на тема:,,Извршување на пресуди на Европскиот суд за човекови права“ кое ќе се одржи на 15 и 16 декември 2021 година (среда и четврток), преку ZOOM платформата, со почеток од 11:00 часот.

Обуката е наманета за судии и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

Предавачи на советувањето ќе бидат м-р Даница Џонова, Владин Агент на Република Северна Македонија пред Европскиот суд за човекови права и г-н Дарко Павловски, национален правен офицер во Мисијата на ОБСЕ во Скопје.

Обуката ќе се одвива согласно следната Агенда која можете да ја преземете со клик на:

Агенда – Извршување на пресуди на ЕСЧП- мкд јазик

Агенда –  Извршување на пресуди на ЕСЧП- енг јазик

Агенда –  Извршување на пресуди на ЕСЧП- алб јазик

За повеќе информации поврзани со советувањето, Ве молиме да се обратите на лицето задолжено за организацијата: Ivana.Milanovik@jpacademy.gov.mk или на телефонскиот број 02/2401-572.