(мкд) Онлајн обука на тема: „Улогата на  органите на управување на друштвата, стечајните управници  и стечајните судии  во решавањето на финансиските потешкотии  согласно предлог Законот за инсолвентност“ и „Рани знаци на предупредување за инсолвентност на друштвата – најдобри практики во различни земји“

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Меѓународната финансиска корпорација, групација на Светска банка а во рамки на проектот ,,Проект за решавање на долговите и деловен излез’’ организираат обука поврзана со стечајот, која ќе се одржи онлајн на 15 декември 2021 година (среда) со почеток од 13:00 до 16:00 часот.

На настанот е предвидено учество на судии од трговските оддели кои во своето работење имаат допирни точки со стечајна материја.

Темите кои ќе бидат разработени на обуката се следните: Улогата на органите на управување на друштвата, стечајните управници и стечајните судии во решавањето на финансиските потешкотии согласно предлог Законот за инсолвентност и Рани знаци на предупредување за инсолвентност на друштавата-најдобри практики во различни земји. Предавачи на оваа обука ќе бидат г. Дејан Костовски – експерт ангажиран во Проектот и член на работната група која работеше на изготвување на новиот Закон за инсолвентност, г-ѓа Нина Павлова Мочева и г. Андрес Федерико Мартинез – експерти на Меѓународната Финансиска Корпорација, Групација Светска Банка.

Обуката ќе се одвива согласно Агендата која можете да ја преземете со клик на: Агенда-15 декември 2021 година