Онлајн обука на тема ,, Значајни пресуди на ЕСЧП во предмети против Северна Македонија: фокус на кривична постапка ’’

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка и со финансиска поддршка на Програмата ОПДАТ при Амбасада на САД во Скопје организираат онлајн обука на тема:  Значајни пресуди на ЕСЧП во предмети против Северна Македонија: фокус на кривична постапка која ќе се одржи на платформата Zoom for Government на 1 декември 2021 година (среда), со почеток од 11:00 до 13:00 часот.

Обуката е наменета за судии и јавни обвинители и слушатели на почетната обука во Академијата.

Со поздравно обраќање настанот ќе го отвори федералнио обвинител Кол Радович, правен советник, Амбасада на САД во Скопје а свои излагања на темата ќе имаат г.Симеон Петровски, виш правен советник, Европски суд за човекови права и Славица Чубриќ, правен советник, Амбасада на САД во Скопје.

Програмата согласно која ќе се одвива обуката можете да ја преземете тука

За учество  на настанот е потребно да пристапите на следниот линк:

https://statedept.zoomgov.com/j/1611790573?pwd=am8zWXlaUjhvWkI4NGczMTRnYktJZz09

Meeting ID: 161 179 0573

Passcode: 717886