Онлајн обука на тема ,,Превентивни правни механизми за заштита од говор на омраза во македонскиот правен систем’’

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев во соработка и со финансиска поддршка на Хелсиншкиот комитет за човекови права организира интерактивна практична онлајн обука на тема: ,,Превентивни правни механизми за заштита од говор на омраза во македонскиот правен систем’.

Онлајн обуката ќе се реализира во период 25-26 март 2021 година  (четврток-петок), со почеток во 10:00 часот.

 

Програмата согласно која ќе се одвива онлајн обуката можете да ја преземете тука.

Материјалот кој ќе биде опфатен во текот на онлајн обуката можете да го преземете тука:

Презентација1

Презентација2

Презентација3

 

За да пристапите на платформата и да ја следите обуката кликнете на следниот линк:

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/91066760399?pwd=NGp2WU95UFJNUmN6VzN2VjU0ZnRPdz09