(мкд) Заменик директорот на Академијата за судии и јавни обвинители, судија Илир Исени, присуствуваше на промоција на научниот труд „Правни аспекти на употребата на јазиците во Република Северна Македонија“

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

На 31 март 2022 година, по повод одбележувањето на Денот на правосудството на Република Северна Македонија, а во рамки на соработката помеѓу Академијата и Агенцијата за примена на јазикот во Република Северна Македонија, заменик директорот на Академијата, судија Илир Исени, учествуваше на промоцијата на научниот труд на авторите: проф. д-р Илбер Села и м-р Лазо Матовски, која беше во организација на Агенцијата за примена на јазикот на Република Северна Македонија и Правниот факлутет при Универзитетот на Југоисточна Европа.