(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема „Заштита на шумите низ призмата на казненотот законодавство со посебен осврт на одземањето предемти и редства низ призмата на праксата на ЕСЧП“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2021 година организира online советување на тема „ Заштита на шумите низ призмата на казненотот законодавство со посебен осврт на одземањето предемти и редства низ призмата на праксата на ЕСЧП “, кое ќе се одржи на 19 октомври (вторник) 2021 година, преку ZOOM платформа.

Советувањето е наменето за кривични судии, јавни обвинители и стручни соработници од сите Апелациони подрачја.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат д-р Тодор Витларов, јавен обвинител на Јавно обвинителство Штип и м-р  Габриела Гајдова, судија на Основен суд Велес.

 

 За повеќе информации Ве молиме да се обратите на следната е-маил адреса mamudije.ibraimi@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-569.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

 

Работни материјали:

1.Презентација 1

2.Презентација 2