(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Заштита на правото на сопственост според Европската конвенција за човекови права –чл. 1 Протокол 1 од ЕКЧП-принципи и стандарди на ЕСЧП“

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев организира онлајн советување на тема: „Заштита на правото на сопственост според Европската конвенција за човекови права-член 1 Протокол 1 од ЕКЧП – принципи и стандарди на ЕСЧП“, кое ќе се одржи на 4 ноември 2021 година (четврток) на ZOOM Платформа, со почеток од 11:00 часот.

Советувањето е наменето за судиите и јавните обвинители од сите апелациони подрачја.

Предавачи  на советувањето ќе бидат, г-а  Вера Коцо, судија на Врховен суд на РСМ, во пензија  и г-а Зора Треневска, судија на Апелационен суд Скопје, во пензија.

За повеќе информации Ве молиме обратете се на е-маил адресата на лицето задолжено за организацијата: Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk или на телефон 02/ 2401-578.

  Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работни материјали :

1.Презентација 1

2.Заштита на правото на сопственост според ЕКЧП