(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Развој на пробацијата и создавање на мрежа на чинители во поддршка на истото“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, во соработка со Германската фондација за меѓународна правна соработка (IRZ) и со Управата за извршување на санкции, организираат серија еднодневни советувања на тема: „Развој на пробацијата и создавање на мрежа на чинители во поддршка на истото“, кои што ќе се одржат на 11,12 и 13 декември 2019 година, во просториите на Академијата, со почеток во 09:00 часот.

Советувањата се наменети за судии, јавни обвинители, пробациски службеници, судски и јавнообвинителски соработници, како и за претставници на релевантни институции од апелациони подрачја Скопје и Гостивар, Штип и Битола.

Агендата согласно кои ќе одржат советувањата можете да ја преземете тука.

Работни материјали:

Презентација1

Презентација2

Презентација3