(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема „Примена на Законот за вештачење и Законот за процена во парничната постапка“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема Примена на Законот за вештачење и Законот за процена во парничната постапка, кое ќе се одржи на 18 ноември 2019 година (понеделник), во просториите на Академијата за судии и јавни обвинители, ламела 1, со почеток во 10:00 часот.

 

Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели и стручни соработници од сите апелациони подрачја, проценители, вештаци и адвокати.

На советувањето излагања ќе имаат г-ѓа Злата Попова, претседател на Основен суд Гевгелија и г. Антонио Георгиев, претседател на Комора на проценувачи на РСМ.

 

На советувањето ќе бидат опфатени следните теми:

 

  • Законот за парнична постапка в.в. со Закон за вештачење
  • Актуелни теми поврзани со проценувањето и проблеми во парничната постапка

 

ПРОГРАМАТА согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работни материјали:

Закон за изменување и дополнување на Законот за процена

Закон за процена

Презентација