(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема „Ликвидација на трговските друштва“

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2021 година организира советување на тема Ликвидација на трговските друштва “, кое ќе се одржи на 9 ноември (втормик) 2021 година, во Хотел ,,Мериот’’-Скопје.

Советувањето е наменета за судии од граѓански оддели и стручни соработници  од сите апелациони подрачја како и за судии од Управен суд и Виш управен суд.

                                                                             

 Предавачи на советувањето ќе бидат д-р Марко Андонов, редовен професор и декан на факултетот за правни науки, Универзитет американ Колеџ Скопје, м-р Наташа Савовска-Димитровска, судија на Апелационен суд Скопје и

г-н  Мате Стојановски, главен правен советник, Комисија за хартии од вредност на РСМ.

За повеќе информации Ве молиме да се обратите на следната е-маил адреса mamudije.ibraimi@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-569.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работните материјали кои ќе се користат на советувањето можете да ги преземете тука.